پرشین ورق

خط ویژه

تغییر نقشه راه، خروج از بورس کالا به افزایش عرضه منتهی شد

Print Friendly, PDF & Email
خروج از بورس کالا به افزایش عرضه در مرداد 99 منتهی شد

به گزارش پرشین ورق ،پس از گذشت چند روز آشفتگی بازار شمش فولادی بدلیل حواشی عدم عرضه فولاد در بورس؛ نه تنها خبری از خروج محصولات فولادی نمی باشد بلکه  امیدواری‌ها به رشد حجم عرضه فولاد به شدت تقویت شده است.

تغییر نقشه راه؛ خروج از بورس به افزایش عرضه منتهی شد

ظرف یک هفته گذشته بازار فولاد کشور هفته‌ای پر تلاطم را سپری کرد، در روز دوشنبه دوم مرداد مدیران شرکت‌های بزرگ فولادی کشور نشستی با رئیس‌جمهور داشتند که اگرچه مشروح کامل این جلسه منتشر نشد، اما بنا بر اخبار جسته و گریخته مطرح شده، پس از آن گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر خروج فولاد از بورس کالا مخابره شد.

خبری که اگرچه امروز از آن به‌عنوان شایعه یاد می‌شود، اما پس از انتشار توسط هیچ مسوولی به‌طور مستقیم نیز رد نشد و همین موضوع نیز بر جدی بودن آن افزود. در ادامه انتشار نامه فروش حواله‌ای فولاد خوزستان به گروه ملی فولاد و پاسخ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به نامه رئیس‌جمهور مویدی بر وجود حرف و حدیث‌هایی برای خروج محصولات فولادی از بورس کالا بود.

اما درنهایت سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان با انتشار نامه‌ای مبنی بر دستورالعمل تنظیم بازار محصولات فولادی در روز پنج‌شنبه نهم مرداد ماه اعلام کرد: «تمام تولیدکنندگان محصولات فولادی جهت فروش در داخل ملزم هستند همه محصولات فولادی خود را با رعایت کف عرضه ابلاغی در بورس کالا در هر مرحله به‌صورت هفتگی عرضه کنند» که این مطلب به سردرگمی یک هفته‌ای این بازار پایان داد.

سرنوشت فولاد؛ رانت یا شفافیت؟

در این نامه آمده است با هدف نظارت بر فرآیند عرضه در بورس و کنترل رعایت کف عرضه، بر رصد نحوه مصرف محصولات فولادی در چرخه تولید و تجارت پس از بورس کالا، مجددا تاکید می‌شود و همه واحدهای تولیدکننده محصولات فولادی اعم از انواع شمش فولادی، انواع ورق فولادی از جمله ورق رنگی، ورق گالوانیزه ، ورق روغنی ، میلگرد، تیرآهن و… باید به عرضه محصولات خود در بورس کالا اقدام کنند.

نگهداری محصولات مذکور در مراکز نگهداری عضو سامانه جامع انبار مجاز بوده و بدیهی است در صورت رعایت نشدن کف عرضه ابلاغی یا نگهداری آن در مراکز غیر مجاز، پرونده شرکت‌های متخلف، علاوه بر سازمان تعزیرات حکومتی با موضوع اخلال در نظام اقتصادی، به‌طور مستقیم به دادستانی کل کشور منعکس می‌شود.

 پس از یک هفته جدل جدی، احتمالا آخرین نشست تعیین تکلیف معاملات فولاد در بورس کالا، امروز در نهاد ریاست جمهوری برگزار می‌شود. این جلسه را که تمام تصمیم‌سازان فولاد به آن دعوت شده‌اند، می‌توان نقطه پایان جلسات یک هفته اخیر برای تعیین تکلیف بازار فولاد دانست. البته از هم‌اکنون می‌توان گفت در پایان این نشست، سیاست‌گذاران دولتی باید بین توزیع رانت و شفافیت یکی را برگزینند. نتیجه این جلسه در عین حال می‌تواند سیگنال بسیار مهمی به بازارسهام شرکت‌های فولادسازی در بورس ارسال کند.

شنیده‌ها و تطبیق آن با اظهارنظرها و شواهد میدانی نشان می‌دهد آخرین و حساس‌ترین جلسه برای تصمیم‌گیری درخصوص معاملات فولاد در بورس کالا امروز در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار خواهد شد. نتیجه این جلسه نه‌تنها سرنوشت بازار فولاد را تعیین خواهد کرد؛ بلکه سیگنال بسیار مهمی برای تعیین روند سهام فولاد در بورس اوراق بهادار به‌شمار می‌رود. البته از هم‌اکنون می‌توان برآورد کرد که نتیجه این نشست ادامه عرضه محصولات فولادی در بورس کالا خواهد بود؛ چنان‌که سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم دیروز خروج محصولات فولادی را از بورس کالا شایعه دانست.

خروج محصولات فولادی از بورس کالا شایعه است

اگرچه انتشار نامه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان مبنی بر تنظیم بازار محصولات فولادی با افزایش عرضه خبر خروج این محصولات از رینگ معاملاتی بورس کالا را تکذیب می‌کند، اما این موضوع پایانی بر اخبار منتشر شده مبنی بر درخواست فولادسازان بزرگ برای تمرکز بر صادرات نیست. در واقع الزام تمام تولیدکنندگان کوچک فولادی به عرضه در بورس راهکاری برای به تعادل رساندن این بازار و همچنین کاهش فشار روی تولیدکنندگان بزرگ است تا این تولیدکنندگان بتوانند بخش بیشتری از تولیدات خود را به صادرات اختصاص دهند.

دیروز حجت‌الله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، اعلام کرد: خروج محصولات فولادی از بورس کالا شایعه است و چنین چیزی وجود ندارد و مستند نیست.به گفته او؛ اینکه در هفته‌های اخیر تعادل میزان عرضه و تقاضای محصولات میانی و نهایی فولادی در بورس کالا تا حدودی برهم خورده، مسبب بروز آشفتگی در بازار فولاد شده، که این موضوع هم به بازار محصولات بالا‌دستی با محوریت شمش فولاد و هم به محصولات پایین‌دستی نظیر میلگرد و تیرآهن سرایت کرده و تاثیر محسوسی بر قیمت‌های این بازارها برجای گذاشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *